קריאת תויות מזון
תוית המזון היא למעשה תעודת הזהות של המוצר. היא מספקת לנו מידע על המוצר וחלים עליה חוקים.

* התמונה להמחשה בלבד
חשוב לי לציין כי חמאת הבוטנים שמופיעה בתמונה אכן מורכבת אך ורק- 100% מבוטנים ולכן מומלצת!! כשניגשים לדף המוצרים - בודקים מה יש ברכיבים!!

* התמונה להמחשה בלבד
סימונים נוספים חשובים:
"ללא גלוטן" – מחייב תנאי יצור נאותים ושננקטו אמצעי בטיחות להבטחת רמת הגלוטן במזון – גלוטן בשיעור הנמוך מ 20ppm יקבל סימון זה.
"ללא תוספת סוכר" – המוצר אינו מכיל תוספת סוכר אך יתכן שמרכיביו הטבעיים מכילים סוכר.
"טבעי"- מחייבת את המוצר להיות ללא תוספות של מרכיבים וללא תהליכי עיבוד מלבד הקפאה, קירור, כבישה ואפייה. אם חלק מהמוצר מכיל חומרים טבעיים הוא יכול לקבל את הכינוי "מרכיבים טבעיים".
"נטול" מציין היעדר החומר שהושג בתהליך הייצור- שהסירו את החומר מהמוצר בעיבוד.
"ללא" מציין היעדר החומר שמראש לא קיים במוצר.
"מופחת קלוריות" / "קל"/ "לייט"- הפחיתו לפחות שליש מהערך הקלורי.
"דל קלוריות" / "דיאט" / "דיאטטי" - המוצר אינו מכיל יותר מ 20 קק"ל/100 מ"ל או 40 קק"ל/100גר'.
עוד כמה דברים חשובים:
מזון אינו תרופה ולכן חל איסור על כיתוב המייחס תכונות ריפוי או מניעת מחלות?
ישנם מוצרים ללא חובת סימון תזונתי כמו מים, תבלינים, קפה, תה, שמרים, אבקות אפייה וחליטות.
מידע נוסף עודות תויות מזון, סימון וחקיקה בנושא מזון ניתן למצוא באתר משרד הבריאות:
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/labeling.aspx