מרק אפונה


מרק אפונה

רכיבים: 1 ראש כרפס

2 כפות שמן זית

2-3 ליטר מים

תבלינים לפי טעם (מלח, פלפל, שום וכו'...)

300 גר' אפונה יבשה

1 בצל

1 גזר

אופן הכנה:

שוטפים ומנקים את האפונה. בסיר עם מכסה מטגנים קלות את הבצל עד להזהבה. קוצצים גזר וכרפס לקוביות ומכניסים לסיר, מוסיפים שום (לא חובה) ואת האפונה הנקייה. ממערבבים ומוסיפים מים (שימו לב שהמים צריכים לכסות את האפונה). מבשלים על אש נמוכה כשעה. כשהאפונה מתרככת מוסיפים תבלינים לפי טעם: מלח, פלפל וכו'. ניתן להגיש את המרק גם טחון (בעזרת מוט) במידה ואוהבים את המרקם.

טיפים תזונתיים:

אל תטגנו את הבצל עם כמות שמן "לפי העין", הקפידו על שימוש מדוד ב 2 כפות וסגרו את הסיר, הצטברות האדים תתרום לאידוי הבצל.

מנת מרק מכילה כ 50% מקצובת החלבון והסיבים המומלצים לילדים בגילאי 4-8. טיפ משפחתי: מרק קטניות הוא ארוחת ערב מושלמת בימי החורף.

תוספת מלח למנה תעלה את כמות הנתרן. בכפית מלח יש 2300 מ"ג נתרן. כאשר הכמות המקסימלית הרצויה הינה 2400 מ"ג נתרן ליום. מערבבים, טועמים ואז מחליטים אם להוסיף.