סלט צנונית וגזר

רכיבים לסלט קטן:

3 גזרים גדולים

12 צנוניות

צרור פטרוזיליה

2 כפות שמן

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם לאוהבי השום ניתן להוסיף שן 1.

אופן הכנה:

בפומפיה מגרדים גס גזר וצנונית.

קוצצים פטרוזילה.

מערבבים הכל בקערה עם התיבול.

בתאבון .

טיפים תזונתיים:

גזר מכיל בטא-קרוטן אשר מסייע לגוף ביצרת ויטמין A ובשמירה על ראייה, עור הפנים, תפקוד תקין של מער' החיסון ועוד.

מומלץ לאכול פירות וירקות בשלל צבעים בשל הימצאות של נוגדי חמצון שונים בכל צבע וצבע. נוגדי חמצון מנטרלים את הרדיקלים החופשיים (שמגיעים מקרינה, עישון, עור שמש, שאיפת חומרים מהסביבה ועוד...) ומונעים מהם להזיק לתאים ולעודד תהליכי הזדקנות ומחלות.

תוספת מלח למנה תעלה את כמות הנתרן. בכפית מלח יש 2300 מ"ג נתרן. כאשר הכמות המקסימלית הרצויה הינה 2400 מ"ג נתרן ליום. מוסיפים קצת, טועמים ואז מחליטים אם להוסיף (או משאירים לסועדים להוסיף כל אחד לעצמו).