גרנולה ביתית


מצרכים :

500 גרם שיבולת שועל שלמה

200 גרם גרעיני דלעת

100 גרם גרעיני חמנייה

100 גרם פקאן/ אגוזי מלך קצוצים גס.

100 גרם שקדים קצוצים גס.

100 גרם חמוציות מיובשות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס דבש או סילאן

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, טורבו.

מערבבים את השמן זית,דבש ומלח בקערה.

בקערה גדולה מערבבים את כל שאר החומרים, שופכים מעליהם את הרוטב ומערבבים היטב – ניתן לטעום את האגוזים ולראות את מידת המתיקות.

מעבירים לתבניות גדולות, מרופדות בנייר אפייה ומפזרים לשכבה אחת.

אופים 20-25 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגרנולה זהובה.

מצננים לחלוטיין.

שומרים בקופסא אטומה.

ערכים תזונתיים ב 2 כפות:

130 קק"ל, 4 גר' חלבון, 12 גר' פחמימה, 8 גר' שומן, 2.5 גר' סיבים.