top of page

הסוכר במשקאות שלנו

  • תמר
  • Dec 7, 2017
  • 1 min read

המשקאות הממותקים (משקאות כמו מים בטעמים, משקאות מוגזים, מיצים ועוד) הפכו לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו! אצל חלק מהאנשים הם נצרכים במקום מים...

בסקר שערך מהחוג לתקשורת באוניברסיטת תל-אביב ב 2014 נמצא כי למעלה מ-22% מהישראלים שותים משקאות ממותקים כל יום או כמעט בכל יום.

והנתון החמור היותר הינו שהצרכנים הגדולים של שתייה ממותקת הם ילדים ובני נוער!

קצת נתונים:

פחית ממוצעת של משקה קל מכילה כ-8-10 כפיות סוכר.

בקבוק אישי של מיץ מכיל לפחות 9 כפיות סוכר.

בבקבוק של חצי ליטר משקה מוגז יש לא פחות מ-12 כפיות.

* פוסטר "אפשרי בריא" - סוכר ומשקאות ממותקים. http://www.efsharibari.gov.il

שתייה ממותקת פעם ביום עלולה להוסיף 5-7 ק"ג למשקל בשנה - וכל זה רק משתייה.

עוד נק' חשובה מתייחסת לסוכר במזון, ישנו:

1. סוכר שנמצא במזון באופן טבעי כמו בפירות, ירקות, קטניות, דגנים וחלב. במוצרים אלו ישנם רכיבים נוספים חיונים כגון סיבים תזונתים, ויטמינים ומינרלים. ולכן מוצרים אלו מומלצים לצריכה ושילוב יומיומי בתפריט.

2. סוכר המוסף למזון בתהליכי עיבוד שונים כמו בהכנת עוגות, עוגיות, קינוחים, שוקולד, ממתקים, מעדני חלב, משקאות ממותקים, דגני בוקר ועוד. במוצרים אלו לרוב אין רכיבים נוספים חיונים בכמויות משמעותיות, הם עשירים בסוכר ולכן מומלץ לצרוך אותם באופן מתון ומבוקר.

שימו לב- לסוכר שמות שונים והוא לאו דווקא יצוין כ"סוכר לבן" על גבי האריזה.

סרטון משרד הבריאות, אוגוסט 2016:


Comentários


bottom of page